Gta 5'in Türkçe Altyazı Projesinden İlk Video Geldi

 Gta 5'in Türkçe Altyazı Projesinden İlk Video Geldi
Geçtiğimiz aylarda GTA 5'i Türkçeye çevirebilmek için yeni bir proje başlatılmıştı. Tabi ki bu proje oyunun yapımcısı olan Rockstar Games'in destek verdiği bir proje değil. Üstelik şuan için GTA 5 yalnızcaPlaystation 3 ve Xbox 360 konsollarında var.

Konsollarda ki oyunları editlemek (yani değiştirmek), bilgisayar oyunlarını editlemek kadar kolay değil ve konsol oyunlarını editleyebilmek için mevcut oyun konsolunuzun kırdırılması (jailbreak) işleminin yapılı olması gerekiyor. Aksi halde oyunun kod dosyalarına ulaşamıyorsunuz. Üstelik oyunun kodlarına ulaşılsa bile değiştirilmesi ekstra zaman alıyor. En basit örnek oyunun kodlarını bilgisayar üzerinden değiştirip yapılan değişikliği test etmek için dosyaların tekrardan konsola atılması gerekiyor. Bunun yanı sıra konsol ve bilgisayar oyunları arasında bazı yazılımsal farklılıklar bulunabiliyor. Hal böyle olunca konsol oyunları üzerinde Türkçeleştirme çalışması yapmak daha zahmetli bir hal aliyor.




Yaptıkları bu çalışma için ekibi gerçekten taktir ediyoruz. Muhtemelen bu yama ilerleyen zamanlarda PS4,Xbox One ve PC için de çıkacaktır. Konu ile ilgili olarak yeni bilgiler geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Popho Portal Blogger Teması

Zikasev Flat Kişisel Blog Teması

Minecraft Pocket Edition 10 Full Apk İndir