Yeni Nesil Bilgisayarlarda Mouse Kullanılmayacak

Yeni nesil bilgisayarlarda mouse kullanilmiyacak

class="title" style="border: 0px; box-sizing: border-box; color: #4d4d4d; display: table-cell; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; margin: 0px; padding: 0px; vertical-align: middle;"> Kişisel bilgisayarların çıktığı ilk zamanlardan itibaren kullanılan mouseların sonu geliyormuş. Amerikalı araştırmacıların tarafından geliştirilen "3DTouch" adlı cihazın hedefi mouseların kullanım oranını düşürmek. 3DTouch parmağınızın ucuna takılacak ve hareketlerinizi okuyacak. İşin aslında buna benzer pek çok kontrol cihazı bulunsa da 3DTouch bunların en kalitelisi olacak.

3DTouch Wyoming Üniversitesi bilgisayar bilimleri departmanında yer alan Anh Nguyen ve Amy Banic taraf geliştiriliyor. Üstelik 3DTouch'un adından da anlaşılacağı üzere bu cihazın 3D hareket kabiliyeti olacak ve bu özellik sayesinde daha rahat ve gerçekçi bir kullanım olacak. Kaldı ki bu özellik sayesinde özellikle çizim yapmak daha eğlenceli bir hal alabilir.


Genel olarak bu tarz cihazların en büyük sorunu olan çift tıklama ve sürükleme gibi özelliklerde 3DTouch'ta sorunsuz bir şekilde çalışacak. Şuan için geliştirme aşamasında olduğu için henüz biraz kaba gözüküyor olabilir ancak geliştirme işlemi tamamen bittikten sonra daha basit ve daha şık bir tasarıma sahip olacaktır diye düşünüyorum. Bu cihazın gerçekten güzel ve kullanışlı olacağını düşünsem de insanların mouse'tan vazgeçeceğini hiç sanmıyorum. Konu ile ilgili olarak en basit örnek ise oyunlar olacaktır. Bu cihaz ile birlikte FPS oyunlarını oynamanın gerçekten zor olacağını düşünüyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Popho Portal Blogger Teması

Zikasev Flat Kişisel Blog Teması

Minecraft Pocket Edition 10 Full Apk İndir