Fabrika Ayarlarına Döndürülen Telefonların Verileri Tamamen Silinmiyor !

Fabrika Ayarlarına Döndürülen Telefonların Verileri Tamamen Silinmiyor !

Evet başlıktaki gibi fabrika ayarlarına döndürülen android platformlu telefonların verileri tamamen silinmiyor.

Buyrun Avast şirketi bu konuda ne açıklamalar yapmış okuyalım.

Kişisel verilerin sanal ortamda korunması , günümüzün en büyük sorunlarından biri haline gelmiş vaziyette. İnsanları korkutan kredi kartı v.b elektronik materyaller arasına bir de akıllı cihazlar eklendi.
Avast şirketi konu hakkında yaptığı çarpıcı açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamaya göre android cihazlardan fabrika ayarlarına dönülmesi verilerin tamamen sıfırlanmasına yetmiyor, satılan cihazlardaki verilerin başka kişilerin eline geçmesi ve kötü amaçlı kullanılması durumunda kullanıcıları uyarıyor.Avast, eBay’den aldığı 20 akıllı telefonda yaptığı incelemeleri de gözler önüne serdi. Satın aldığı 20 akıllı telefonda yaptığı araştırmalar sonucunda “1500′den fazla çocuk fotoğrafını, 750′den fazla giysisiz kadın fotoğrafını, daha önceki kullanıcıya ait olduğu sanılan 250′den fazla özçekimi kapsayan toplam 40 binden fazla depolanmış fotoğrafa” ulaşırken aynı zamanda Google aramaları, kişi bilgileri ve e-postaların geri döndürülebildiğini belirtti.
Yapılan araştırmalar ve denemeler sonucunda Android işletim sistemine sahip olan cihazların fabrika , ayarlarına döndürülmesi telefonu tamamen ilk haline getirmiyor.Bunun için Avast platformunun geliştirdiği yeni uygulamayı kullanmanız gerekiyor.
Biliyoruz ki şirketin uygulamasının reklamının yapıldığını içinizden geçiriyorsunuz.Ancak kişisel verilerinizin gizliliği bizim için her şeyden önemlidir…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Popho Portal Blogger Teması

Zikasev Flat Kişisel Blog Teması

Minecraft Pocket Edition 10 Full Apk İndir